Herontwikkeling St. Josephhuis Heemskerk

Het voormalige St. Josephhuis deed decennialang dienst als verpleeghuis en kraamkliniek voor Heemskerk en omgeving. Stichting Woongroep St. Joseph, Stichting Goed voor Elkaar en eigenaar Stadsherstel zetten anno 2019 die zorgtraditie voort in de realisering van een locatie voor begeleid wonen en werken voor jongvolwassenen met een beperking.
Op de begane grond wordt een zorggerelateerde lunchroom gerealiseerd waar jongvolwassenen met een beperking gaan werken. Daarnaast zijn er verschillende ruimten voor dagbesteding. Op de 3 verdiepingen komen 16 tweekamerappartementen, aangevuld met gemeenschappelijke woonkamers. 

WoonGraag heeft namens de initiatiefnemers de aankoop tender begeleid en het projectmanagement van de ontwerpfase gedaan. We voeren nu directie over de uitvoering van de herontwikkeling.

Status
Naar verwachting zal het gebouw in september 2019 zijn gestript tot aan de monumentale onderdelen. Hierna wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. De renovatie zal St. Joseph transformeren tot een gebouw dat, met o.a. een WKO installatie, voldoet aan hedendaagse duurzame eisen en dat voorziet in de behoefte van de toekomstige gebruikers en bewoners.

Planning
Oplevering van het gemoderniseerde St. Joseph staat gepland voor het voorjaar van 2020.

Wilt u meer informatie?
Hebt u een vraag over de herontwikkeling van St. Joseph, neem dan contact met ons op via de contactpagina.