Huurwoningen Wognum

Op eigen initiatief wooncomplex Hof van Wognum met 18 appartementen en 8 rijenwoningen gerealiseerd.

Het plan voor Hof van Wognum is tot stand gekomen na een animo-inventarisatie in 2013 uitgevoerd door WoonGraag onder bewoners (55+) van de gemeente Medemblik. Uit de inventarisatie bleek dat er in Medemblik veel belangstelling was naar betaalbare, zorggeschikte huurwoningen op centrumlocaties.

Geïnteresseerden spraken hun voorkeur uit voor de locatie van de voormalige Hiëronymusschool in Wognum. Deze locatie ligt in het centrum, dicht bij een winkelcentrum, een aantal maatschappelijke voorzieningen en nabij twee zorgsteunpunten. Na de locatiekeuze heeft Breddels Architecten een plan gemaakt voor 26 grondgebonden en gestapelde huurwoningen in verschillende groottes.

Als stedenbouwkundige opzet werd gekozen voor een hofje waarbij de bewoners de keuze hebben om gebruik te maken van de collectiviteit maar ook meer individueel gericht kunnen wonen. De architectuur van het plan is karaktervol, enigszins historiserend en gebaseerd op de architectuur van de ‘Amsterdamse School’ met gebruik van traditionele materialen en een duurzame detaillering.

De bouw is uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Kuin BV uit Bovenkarspel.

Website 
www.hofvanwognum.nl (niet actueel)

Status
Opgeleverd in 2017.

Wilt u meer informatie?
Hebt u een vraag over de ontwikkeling van Hof van Wognum, neem dan contact met ons op via de contactpagina.