Skip to content
 

Informatiebijeenkomst Hof van Wognum massaal bezocht

 

Informatiebijeenkomst Hof van Wognum massaal bezocht

De informatiebijeenkomst op zaterdag 3 mei over een mogelijk WoonGraag-woningbouwproject op de locatie van de voormalige Hiëronymusschool aan de Kerkstraat te Wognum is massaal bezocht. Geïnteresseerden uit Wognum en omgeving kwamen naar Cultureel Centrum Het Trefpunt voor een kennismaking met een uniek woningbouwproject op een historische plek in Wognum.

Doel van de bijeenkomst was om de aanwezigen te informeren over de mogelijkheden van het bouwen van levensloopbestendige, luxe woningen op deze centrale plek in Wognum. De woningen zijn gesitueerd dichtbij winkels voor dagelijkse boodschappen, openbare voorzieningen, nabij een opstappunt van het openbaar vervoer en zijn, indien nodig, geschikt voor eventuele zorgondersteuning. Uiteraard zijn de woningen gelegen in een uiterst toegankelijke woonomgeving: veilige, hindernisvrije en goed verlichte routes. Op de projectpagina van ‘Hof van Wognum’ is meer informatie te vinden, onder andere de tijdens de bijeenkomst getoonde woningverdeling.

Persoonlijke woonwensen
Tijdens de bijeenkomst legde de Peter Twisk namens WoonGraag uit wat WoonGraag is. “WoonGraag biedt een vraaggestuurde projectbegeleiding bij de realisatie van betaalbare en comfortabele woningen voor senioren op slimme locaties en op basis van persoonlijke woonwensen en budget. Woningen van WoonGraag zijn geschikt voor alle levensfasen, ook als er onverhoopt zorg nodig is. En dat is in deze tijd, waarin er enorm op de zorg wordt bezuinigd en iedereen zo lang mogelijk thuis moet kunnen blijven wonen, een fijne gedachte. WoonGraag biedt haar klanten een totaalpakket aan: met begeleiding van initiatief tot in de gebruiksfase. Daarnaast is er, indien gewenst, aandacht voor zorgbemiddeling en ondersteuning bij financiële planning, verhuizingen, groot en klein onderhoud en bemiddeling van gemaksdiensten.”

Schetsontwerp
Na de opening van de heer Twisk gaf de heer Paul Breddels van Breddels Architecten een presentatie over het schetsontwerp. Hij toonde het stedenbouwkundig plan, diverse referentiebeelden en geschetste plattegrondsuggesties van de individuele woningen. Daarmee kregen de aanwezigen een mooi beeld van de mogelijke uitwerking van de woningen in het ‘Hof van Wognum’. Bij de uitwerking heeft de architect bewust gekozen voor een hofje. Een hofje is een voor velen herkenbare historische woonvorm met in dit plan een openbare buitenkant en een besloten binnentuin. Uiteraard voldoet het hofje in Wognum aan de eisen van deze tijd en is het ook aantrekkelijk voor de “oudere jongeren”.

Budget leidend, bewoners hebben invloed op indeling woning
De architect benadrukte tijdens zijn presentatie diverse keren dat de kandidaten zelf nog veel invloed hebben op de uiteindelijke indeling, het aantal kamers en uitrustingsniveau van de woning. Indien de kandidaten besluiten om een woning te kiezen in het project, zal hij, conform de formule van WoonGraag, met ieder van hen in gesprek gaan om een ontwerp van de woning te maken dat toegesneden is op de persoonlijke wensen en financiële mogelijkheden. Het budget is dus leidend. De architect liet zien dat in het ontwerp ook rekening is gehouden met de mogelijkheid van een gemeenschappelijke ruimte als de bewoners dat willen.

Prijs van de woningen
De heer Twisk van WoonGraag informeerde in het laatste deel van de bijeenkomst de kandidaten over de indicatieve prijs (stichtingskosten) van de woningen, de wijze waarop deze tot stand komt en welke zaken nog invloed kunnen uitoefenen op de uiteindelijke verkoopprijs. Net als de architect benadrukte hij daarom ook dat het plan nu gezamenlijk moet worden uitgewerkt.

Start verkoop
Geïnteresseerden kunnen vanaf nu een optie nemen op een woning. Daarmee verkrijgen zij het eerste recht op een woning in het ‘Hof van Wognum’.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over wonen in het ‘Hof van Wognum’ of wilt u nu al een optie op een woning in het project? Neem contact op met WoonGraag. Telefonisch via (072) 5321493 of email via info@woongraag.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Woongroepen voor senioren komen niet van de grond

Woongroepen voor senioren komen niet...

Wooncoöperatie De Rijp en Stichting Victorie Wonen hebben van zich laten horen in een artikel in het Noord-Hollands Dagblad van…
Feestelijke oplevering 24-uurs zorgaccommodatie voor jongeren

Feestelijke oplevering 24-uurs zorgaccommodatie voor...

Op feestelijke wijze is op 7 mei de oplevering van een prachtige 24-uurs woonzorgaccommodatie aan de Chopinstraat in Alkmaar gevierd.…
Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…