Maatschappelijk

WoonGraag voelt zich betrokken bij mensen die zich inzetten voor het belang van anderen en onze leefwereld. We steunen daarom graag initiatieven op het gebied van sport, welzijn, cultuur en een groene leefomgeving.

 

RODA’23 MO 19-1

Sinds het najaar van 2018 is WoonGraag de trotse shirtsponsor van MO19-1, een van de meidenvoetbalteams van voetbalclub Roda’23 uit Amstelveen. MO 19-1 is een hecht meidenteam dat al jarenlang succesvol en met veel plezier samenspeelt.

Cold Car Classic Experience 2019
In de winter van 2019 namen Gert-Jan de Reus en Rob de Vries deel aan de Cold Car Classic Experience in Scandinavië. Met een auto ouder dan 30 jaar reden zij over honderden kilometers oneindig besneeuwde wegen. Gert-Jan en Rob volbrachten de tocht en zamelden daarmee geld in voor Stichting Klavertje2. Deze stichting is opgericht met als doel om bekendheid geven aan het Syndroom van Usher, een zeldzame, erfelijke en ongeneeslijke aandoening. WoonGraag sponsorde hun tocht met een donatie.

WoonGraag steunt onderzoek naar app voor jongeren met psychische problemen

WoonGraag heeft met een kleine donatie aan het fonds Onze HOOFDzaak de fietstocht van 8 medewerkers van de Bascule (academische kinder- en jeugdpsychiatrie) en Spirit (specialistische jeugdzorg) van Verona naar Maastricht gesteund.  Doel van de tocht van 1100 kilometer, dwars door de Alpen, was om aandacht te vragen voor jongeren met ernstige psychische problemen waarvoor nog geen juiste behandeling is.

Met de opbrengst van de sportieve actie kan onderzoek worden gefinancierd naar de effectiviteit van een speciale app die als tool wordt ingezet om de behandeling voor jongeren met complexe gedragsstoornissen of forensische problematiek te verbeteren.

Onze HOOFDzaak is met hulp van Stichting Steun Emma opgericht op basis van de overtuiging dat kinderen en jongeren met zeer moeilijk behandelbare problemen topzorg verdienen. Kijk voor meer informatie over de app, het fonds, alle betrokken partijen en hun inzet voor kinderen en jongeren op www.onzehoofdzaak.nl.

Deelnemers fietstocht juichend aan finish in Maastricht (Bron: Twitter)