Skip to content
 

Inloopbijeenkomst De Blinkerd in Schoorl: gezellig en druk

 

Inloopbijeenkomst De Blinkerd in Schoorl: gezellig en druk

Het was even spannend voor ons. Hoeveel mensen komen er naar de inloopbijeenkomst van WoonGraag in De Blinkerd in Schoorl?

Samen met Stichting Welzijn Bergen, de Adviescommissie Wonen, Kennemer Wonen en de gemeente Bergen stonden wij na een heerlijke lunch, verzorgd door Monique van De Blinkerd, vanaf 14.00 uur te wachten op wie er zou komen.

Het is uiteindelijk een drukke en gezellige middag geworden. Maar liefst 51 jonge en oudere senioren uit Schoorl, Groet, Camperduin en Bergen kwamen langs. De hoge opkomst zien wij als een signaal dat mensen steeds bewuster worden van de noodzaak om een woning te zoeken waar ze tot het laatst kunnen blijven wonen.

Tijdens de inloopmiddag vingen we op dat er verschillende redenen voor mensen zijn om na te denken over een verhuizing: de huidige woning is te groot, de kosten, het onderhoud aan de woning, de afstand tot voorzieningen/zorg/huisarts en de wens voor plek om samen (collectief) te wonen. Daarnaast wilden veel bezoekers weten hoe het verhuizen van een koopwoning naar een huurwoning gaat. Met name of zij in aanmerking zouden komen voor een (sociale) huurwoning, en hoe het werkt met de inkomens- en vermogenstoets.

Herkent u zich in bovenstaande? Loopt u ook rond met vragen over de overstap van koop naar huur? Of wilt u misschien weten of uw huidige woning op de goed plek staat? Kom naar een van de inloopbijeenkomsten van WoonGraag in de Gemeente Bergen, zodat u uw vragen aan ons kunt stellen. U vindt hieronder een lijstje met data, tijden en locaties.

De komende weken zijn er nog meer inloopbijeenkomsten van WoonGraag in de gemeente Bergen. Op 16 november van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn wij aanwezig in Wijksteunpunt Bergen, 17 november van 14.00 uur tot 16.00 uur  in Post aan Zee in Egmond aan Zee, 24 november van 13.30 uur tot 15.00 uur in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef en op dezelfde dag van 16.00 uur tot 17.30 uur in de Thuiskamer in Egmond-Binnen.

Gezien de opkomst in Schoorl, verwachten wij dat de inloopbijeenkomst in Bergen op 16 november (erg) druk kan worden. Als u kans ziet om na 15.00 uur te komen dan kan daarmee piekdrukte om 14.00 uur mogelijk worden voorkomen.

Misschien vind je dit ook interessant

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…
Bewoners in het najaar van 2023 welkom in Het Grosthuis

Bewoners in het najaar van...

Het Noordhollands Dagblad besteedde op 6 december aandacht aan de bouw van Het Grosthuis in Grosthuizen. Het is de derde…
Senioren moeten niet te lang wachten met kleiner gaan wonen

Senioren moeten niet te lang...

Een zeer lezenswaardig artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 5 april 2022. Volgens Harry Wagendorp van de Grijze Ezel, het…