Skip to content
 

Inloopbijeenkomsten WoonGraag in gemeente Bergen

 

Inloopbijeenkomsten WoonGraag in gemeente Bergen

WoonGraag is in de maand november in de kernen Schoorl, Bergen, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen aanwezig voor een persoonlijke kennismaking met deelnemers aan de animo-inventarisatie en andere geïnteresseerden. Tijdens de inloopbijeenkomsten zal er aandacht zijn voor de veranderingen voor senioren op gebied van wonen, financiën en welzijn. Er is geen centrale presentatie, u kunt langs komen wanneer u wilt.

Wij heten u van harte welkom op:
7 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in De Blinkerd in Schoorl
16 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in Wijksteunpunt Bergen in Bergen
17 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in Post aan Zee in Egmond aan Zee
24 november van 13.30 uur tot 15.00 uur in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef
24 november van 16.00 uur tot 17.30 uur in De Thuiskamer in Egmond-Binnen

Naast WoonGraag zijn ook de gemeente Bergen, woningcorporatie Kennemer Wonen, Stichting Welzijn Bergen en de Adviescommissie Wonen aanwezig. Zij zullen praktische vragen beantwoorden die te maken hebben met de WMO, het verhuizen naar een passende huurwoning, welzijn en woonkwaliteit.

WoonGraag is op 21 september gestart met een animo-inventarisatie onder Bergense senioren. Het onderzoek moet uitwijzen of er in de gemeente Bergen behoefte is aan locaties voor levensloopgeschikte, comfortabele en betaalbare huur- en koopwoningen voor mensen van 55 jaar en ouder.

De animo-inventarisatie van WoonGraag in de gemeente verloopt boven verwachting. Veel deelnemers aan de inventarisatie hebben laten weten dat ze het ‘een goed initiatief vinden’. Ook wordt er regelmatig hulp aangeboden bij de organisatie van de animo-inventarisatie. WoonGraag stelt alle reacties zeer op prijs. Het geeft aan dat jonge en oudere senioren in de gemeente Bergen bewust nadenken over hoe zij in de nabije toekomst willen wonen.

WoonGraag is specialist in de begeleiding van doelgroepgerichte woningbouwprojecten, met een focus op mensen van 55 jaar en ouder die een vervolgstap naar een betaalbare en passende woning willen maken. Het uiteindelijke doel is om levensloopgeschikte woningen te realiseren dichtbij sociaal-culturele voorzieningen, winkels en openbaar vervoer. Met deze bijzondere aanpak wil WoonGraag de kwaliteit van wonen en leven voor de zelfbewuste 55-plusser optimaliseren.

Wilt u deelnemen aan de animo-inventarisatie? Ga naar www.woongraag.nl/animo en meld u aan.

Misschien vind je dit ook interessant

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…
Bewoners in het najaar van 2023 welkom in Het Grosthuis

Bewoners in het najaar van...

Het Noordhollands Dagblad besteedde op 6 december aandacht aan de bouw van Het Grosthuis in Grosthuizen. Het is de derde…
Senioren moeten niet te lang wachten met kleiner gaan wonen

Senioren moeten niet te lang...

Een zeer lezenswaardig artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 5 april 2022. Volgens Harry Wagendorp van de Grijze Ezel, het…