Skip to content
 

Kennemer Wonen en WoonGraag tekenen intentieovereenkomst

 

Kennemer Wonen en WoonGraag tekenen intentieovereenkomst

Kennemer Wonen en WoonGraag gaan op locatieniveau samenwerken bij de ontwikkeling van sociale- en vrije sector huurwoningen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Akersloot en Uitgeest. De twee partijen hebben hiervoor kortgeleden een intentieverklaring getekend.

Krachtenbundeling bij de ontwikkeling van huurwoningen kent volgens de twee partijen meerdere voordelen. Door kosten en inspanningen beperkt te houden wordt bijgedragen aan de betaalbaarheid van nieuwe woningen. Door te kiezen voor een integrale aanpak van locaties voor sociale en vrije sector huurwoningen, zowel bij de planontwikkeling als organisatorisch, wordt de slagingskans van woningbouwprojecten vergroot.

De samenwerking stelt Kennemer Wonen en WoonGraag in staat om met gemeenten gezamenlijk afspraken te maken over een aantal belangrijke woonvraagstukken. Naast betaalbaarheid gaat het hier onder andere om levensloopgeschiktheid, voldoende nieuwbouw, scheefwonen en doorstroming tussen verschillende soorten huurwoningen. Ook met instanties voor senioren – die langer thuis willen of moeten wonen – kan nu gezamenlijk makkelijker afspraken worden gemaakt.

Kennemer Wonen is een sociale huisvester in de gemeenten met ruim 10 duizend woningen in Alkmaar, Bergen, Castricum, Uitgeest, Akersloot en Heiloo. Kennemer Wonen staat voor beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen in prettige wijken.

WoonGraag realiseert vraaggestuurd levensloopgeschikte en comfortabele huur- en koopwoningen voor iedereen, maar met een accent op mensen van 55 jaar en ouder. Met haar unieke aanpak optimaliseert WoonGraag de kwaliteit van wonen en leven voor mensen die een vervolgstap in hun wooncarrière naar een fijne passende woning willen maken.

Zowel Kennemer Wonen als WoonGraag hebben veel aandacht voor leefbaarheid: groen, veilig en schoon.

Misschien vind je dit ook interessant

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…
Bewoners in het najaar van 2023 welkom in Het Grosthuis

Bewoners in het najaar van...

Het Noordhollands Dagblad besteedde op 6 december aandacht aan de bouw van Het Grosthuis in Grosthuizen. Het is de derde…
Senioren moeten niet te lang wachten met kleiner gaan wonen

Senioren moeten niet te lang...

Een zeer lezenswaardig artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 5 april 2022. Volgens Harry Wagendorp van de Grijze Ezel, het…