Skip to content
 

Succesvolle informatiebijeenkomst woningbouwproject ‘Hof van Wognum’

 

Succesvolle informatiebijeenkomst woningbouwproject ‘Hof van Wognum’

Kandidaten van WoonGraag hebben op 29 maart de informatiebijeenkomst over een mogelijk WoonGraag-woningbouwproject op de locatie van de voormalige Hiëronymusschool aan de Kerkstraat te Wognum bezocht. De bijeenkomst markeert het einde van de ‘verkenningsfase’ voor dit WoonGraag-project, dat vanaf nu ‘Hof van Wognum’ heet. Het project bevindt zich nu in de voorbereidingsfase die voorafgaat aan de daadwerkelijke realisering van de woningen. Op de projectpagina van ‘Hof van Wognum’ is meer informatie te vinden, onder andere de kavelverdeling.

Doel van de bijeenkomst was om senioren, die tijdens een door WoonGraag uitgevoerde inventarisatie hebben aangegeven in Wognum te willen wonen, te informeren over de mogelijkheden van het bouwen van levensloopbestendige luxe woningen met mogelijkheden voor eventuele zorgondersteuning op deze centrale en historische plek in Wognum. De woningen zijn gesitueerd dichtbij winkels voor dagelijkse boodschappen en andere openbare voorzieningen en nabij een opstappunt van het openbaar vervoer. Uiteraard zijn de woningen gelegen in een uiterst toegankelijke woonomgeving: veilige, hindernisvrije en goed verlichte routes en natuurlijk in de buurt van een zorgsteunpunt.

Persoonlijke woonwensen
Tijdens de bijeenkomst legde de Peter Twisk namens WoonGraag uit wat de WoonGraag is. “WoonGraag staat voor een vraaggestuurde aanpak voor de realisatie van betaalbare en comfortabele woningen voor senioren op basis van persoonlijke woonwensen op slimme locaties. Woningen van WoonGraag zijn geschikt voor alle levensfasen, ook als er onverhoopt zorg nodig is. En dat is in deze tijd, waarin er enorm op de zorg wordt bezuinigd en iedereen zo lang mogelijk thuis moet kunnen blijven wonen, een fijne gedachte. WoonGraag biedt haar klanten een totaalpakket aan: met begeleiding van initiatief tot in de gebruiksfase. Daarnaast is er aandacht voor een mogelijke zorgbehoefte, en indien gewenst ondersteuning bij financiële planning, verhuizingen, groot en klein onderhoud en bemiddeling van gemaksdiensten.”

Stedenbouwkundig plan
Na de opening van de heer Twisk gaf de heer Paul Breddels van Breddels Architecten een presentatie over het stedenbouwkundige plan voor de locatie. Hij toonde diverse impressies en geschetste plattegrondsuggesties van de individuele woningen. Daarmee kregen de aanwezigen een mooi beeld van de mogelijke uitwerking van de woningen in het ‘Hof van Wognum’. Bij de uitwerking heeft de architect bewust gekozen voor een hofje. Een hofje is een voor velen herkenbare historische woonvorm met in dit plan een openbare buitenkant en een besloten binnentuin. In vroeger tijden waren hofjes al de plekken waar ouderen bij elkaar gingen wonen voor hun oude dag. Uiteraard voldoet het hofje in Wognum aan de eisen van deze tijd en is het ook aantrekkelijk voor de “oudere jongeren”

Kandidaten hebben invloed op indeling woning
De architect  benadrukte tijdens zijn presentatie diverse keren dat de kandidaten zelf nog veel invloed hebben op de uiteindelijke indeling, het aantal kamers en afwerkniveau van de woning. Indien de kandidaten besluiten om een woning te kiezen in het project, zal hij, conform de formule van WoonGraag, met ieder van hen in gesprek gaan om een ontwerp van de woning te maken dat toegesneden is op de persoonlijke wensen en financiële mogelijkheden.  De architect liet zien dat in het ontwerp ook rekening is gehouden met de mogelijkheid van een gemeenschappelijke ruimte als de bewoners dat willen. Daarbij moet gedacht worden aan een plek voor verjaardagen of presentaties, maar ook waar gebiljart kan worden of gewoon gezellig samen een kop koffie gedronken kan worden.

Prijs van de woningen
De heer Twisk van WoonGraag informeerde in het laatste deel van de bijeenkomst de kandidaten over de indicatieve prijs (stichtingskosten) van de woningen, de wijze waarop deze tot stand komt en welke zaken nog invloed kunnen uitoefenen op de uiteindelijke verkoopprijs. Net als de architect benadrukte hij daarom ook dat het plan nu gezamenlijk moet worden uitgewerkt.

Start verkoop: 29 maart
Tenslotte maakte de heer Twisk bekend dat het verkoopproces vanaf zaterdag 29 maart is gestart en dat de kandidaten die gekozen hebben voor het WoonGraag-project in Wognum tot 1 mei als eerste de kans krijgen om een optie te nemen op een woning in het ‘Hof van Wognum’. Hierna krijgen kandidaten die zich hebben ingeschreven voor andere locaties in Medemblik de mogelijkheid om een optie te nemen. Andere geïnteresseerden, die zich nog niet hebben gemeld bij WoonGraag, kunnen zich vanaf 1 mei inschrijven voor een optie of zich op een wachtlijst laten zetten.

(De getoonde afbeelding is een schets ter indicatie van een mogelijk plan)

Misschien vind je dit ook interessant

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…
Bewoners in het najaar van 2023 welkom in Het Grosthuis

Bewoners in het najaar van...

Het Noordhollands Dagblad besteedde op 6 december aandacht aan de bouw van Het Grosthuis in Grosthuizen. Het is de derde…
Senioren moeten niet te lang wachten met kleiner gaan wonen

Senioren moeten niet te lang...

Een zeer lezenswaardig artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 5 april 2022. Volgens Harry Wagendorp van de Grijze Ezel, het…