Skip to content
 

Verkenning project Wognum in eindfase: binnenkort bijeenkomst

 

Verkenning project Wognum in eindfase: binnenkort bijeenkomst

Normaal ontvangt u van ons elke 4 tot 6 weken een nieuwsbrief waarin wij u op de hoogte brengen van interessante ontwikkelingen voor ouderen en wonen, en de voortgang van de projecten van WoonGraag. Ditmaal heeft het iets langer geduurd. Dat betekent niet dat wij hebben stilgezeten of dat er geen vooruitgang is geboekt.

Zoals u weet is WoonGraag een jaar geleden in Medemblik gestart met een animo-inventarisatie voor deelname aan collectieve projecten voor het vraaggestuurd realiseren van comfortabele en levensloopbestendige woningen voor 55-plussers. Na de inventarisatie zijn wij in vijf kernen begonnen met een verkenning om de haalbaarheid voor een woningbouwproject te onderzoeken.

Inmiddels is de verkenning van één van deze projecten in een afrondende fase beland. Het betreft de Hiëronymuslocatie aan de Kerkstraat in Wognum. Samen met de gemeente Medemblik is besloten om deze locatie het eerste uit te werken en als pilot voor WoonGraag in Medemblik te beschouwen.

Binnenkort zullen wij daarom de kandidaten die zich bij ons hebben aangemeld voor deelname aan een WoonGraag-project in Wognum als eerste uitnodigen voor de presentatie van het schetsontwerp. Daarbij zal het plan worden toegelicht en worden de verschillende mogelijke woningtypes en hun indicatieve koopprijzen bekend gemaakt. De geïnteresseerden kunnen zich vervolgens inschrijven voor concrete deelname. In de volgende stap worden het ontwerp van de woning en woonomgeving, samen met de andere deelnemers en op basis van persoonlijke wensen, vraaggestuurd en binnen de eigen financiële mogelijkheden, uitgewerkt.

Op een later moment worden ook de kandidaten die zich hebben aangemeld voor de andere kernen uitgenodigd om, voor zover mogelijk en gewenst, deel te nemen aan het project.

Misschien vind je dit ook interessant

Woongroepen voor senioren komen niet van de grond

Woongroepen voor senioren komen niet...

Wooncoöperatie De Rijp en Stichting Victorie Wonen hebben van zich laten horen in een artikel in het Noord-Hollands Dagblad van…
Feestelijke oplevering 24-uurs zorgaccommodatie voor jongeren

Feestelijke oplevering 24-uurs zorgaccommodatie voor...

Op feestelijke wijze is op 7 mei de oplevering van een prachtige 24-uurs woonzorgaccommodatie aan de Chopinstraat in Alkmaar gevierd.…
Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…