Skip to content
 

Verkenning project Wognum in eindfase: binnenkort bijeenkomst

 

Verkenning project Wognum in eindfase: binnenkort bijeenkomst

Normaal ontvangt u van ons elke 4 tot 6 weken een nieuwsbrief waarin wij u op de hoogte brengen van interessante ontwikkelingen voor ouderen en wonen, en de voortgang van de projecten van WoonGraag. Ditmaal heeft het iets langer geduurd. Dat betekent niet dat wij hebben stilgezeten of dat er geen vooruitgang is geboekt.

Zoals u weet is WoonGraag een jaar geleden in Medemblik gestart met een animo-inventarisatie voor deelname aan collectieve projecten voor het vraaggestuurd realiseren van comfortabele en levensloopbestendige woningen voor 55-plussers. Na de inventarisatie zijn wij in vijf kernen begonnen met een verkenning om de haalbaarheid voor een woningbouwproject te onderzoeken.

Inmiddels is de verkenning van één van deze projecten in een afrondende fase beland. Het betreft de Hiëronymuslocatie aan de Kerkstraat in Wognum. Samen met de gemeente Medemblik is besloten om deze locatie het eerste uit te werken en als pilot voor WoonGraag in Medemblik te beschouwen.

Binnenkort zullen wij daarom de kandidaten die zich bij ons hebben aangemeld voor deelname aan een WoonGraag-project in Wognum als eerste uitnodigen voor de presentatie van het schetsontwerp. Daarbij zal het plan worden toegelicht en worden de verschillende mogelijke woningtypes en hun indicatieve koopprijzen bekend gemaakt. De geïnteresseerden kunnen zich vervolgens inschrijven voor concrete deelname. In de volgende stap worden het ontwerp van de woning en woonomgeving, samen met de andere deelnemers en op basis van persoonlijke wensen, vraaggestuurd en binnen de eigen financiële mogelijkheden, uitgewerkt.

Op een later moment worden ook de kandidaten die zich hebben aangemeld voor de andere kernen uitgenodigd om, voor zover mogelijk en gewenst, deel te nemen aan het project.

Misschien vind je dit ook interessant

Bewoners in het najaar van 2023 welkom in Het Grosthuis

Bewoners in het najaar van...

Het Noordhollands Dagblad besteedde op 6 december aandacht aan de bouw van Het Grosthuis in Grosthuizen. Het is de derde…
Senioren moeten niet te lang wachten met kleiner gaan wonen

Senioren moeten niet te lang...

Een zeer lezenswaardig artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 5 april 2022. Volgens Harry Wagendorp van de Grijze Ezel, het…
‘Duinzicht’ en RTS Vastgoed tekenen intentieovereenkomst voor seniorenhof

‘Duinzicht’ en RTS Vastgoed tekenen...

De eigenaren van Caravan- en Bungalowpark Duinzicht en RTS Vastgoed-vertegenwoordiger Margreet van den Berg hebben een intentieovereenkomst getekend voor de…