Skip to content
 

WoonGraag houdt bewonersbijeenkomst voor kandidaten Wervershoof en Andijk

 

WoonGraag houdt bewonersbijeenkomst voor kandidaten Wervershoof en Andijk

WoonGraag heeft op maandagmiddag 7 oktober in Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof een bewonersbijeenkomst gehouden voor kandidaten voor de projecten in Wervershoof en Andijk. Naast bestaande kandidaten, die al in een animo-inventarisatie gesprek hun woonwensen hebben aangegeven, waren er ook andere geïnteresseerden naar De Schoof gekomen om te horen over de projecten. De ruim 25 aanwezigen zijn door Peter Twisk namens WoonGraag op de hoogte gebracht van de ontwikkeling op een tweetal locaties in Wervershoof en in Andijk.

Zowel voor Wervershoof als Andijk betreft het comfortabele huur- en koopwoningen met bijbehorende voorzieningen voor vitale en minder vitale ouderen die inspelen op de nieuwe regels van de financiering in de zorg en noodgedwongen verhuizing bij een zwaardere zorgvraag niet nodig maken. De bewonersbijeenkomsten vormen de volgende stap in de realisering van de projecten.

Tijdens de bijeenkomsten hebben de deelnemers de geselecteerde locaties te zien gekregen. Alle locaties voldoen uiteraard aan de eisen van WoonGraag: nabij winkels en openbaar vervoer en dichtbij een zorgsteunpunt.

WoonGraag werkt volgens een intelligente totaalaanpak samen met senioren aan het vraaggestuurd realiseren van passende huisvesting. Het gaat hier om levensloopbestendige woningen die, met het oog op de nieuwe regelingen in de zorg, ook meteen al zorgvoorbereid zijn voor als de gezondheid wat minder wordt en waarin dus een heel leven lang fijn kan worden gewoond. WoonGraag begeleidt het gehele proces. Van het eerste initiatief tot oplevering. Indien gewenst helpt WoonGraag ook bij de verhuizing en de inschakeling van zorgondersteuning. In de ‘woonfase’ die hierop volgt biedt WoonGraag, uiteraard alleen als dat gewenst wordt, ook ondersteuning aan die het wonen nog aangenamer maakt.

Mocht u meer willen weten over WoonGraag of instromen in één van de projecten in Wervershoof, Andijk of in een andere kern van Medemblik? Neem dan svp contact op met WoonGraag. Dit kan telefonisch of per email: 072-532 14 93 of info@woongraag.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…
Bewoners in het najaar van 2023 welkom in Het Grosthuis

Bewoners in het najaar van...

Het Noordhollands Dagblad besteedde op 6 december aandacht aan de bouw van Het Grosthuis in Grosthuizen. Het is de derde…
Senioren moeten niet te lang wachten met kleiner gaan wonen

Senioren moeten niet te lang...

Een zeer lezenswaardig artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 5 april 2022. Volgens Harry Wagendorp van de Grijze Ezel, het…