Skip to content
 

WoonGraag houdt bewonersbijeenkomsten in Opperdoes, Wognum en Medemblik

 

WoonGraag houdt bewonersbijeenkomsten in Opperdoes, Wognum en Medemblik

WoonGraag houdt in mei en juni een drietal bewonersbijeenkomsten voor de eerste kandidaten van een drietal WoonGraag-projecten. Het zijn bijeenkomsten voor de ouderen (55+) die zich bij een inventarisatie van WoonGraag hebben aangemeld voor zorgvoorbereide woningen in Opperdoes, Wognum en Medemblik (stad). Dit betreft comfortabele huur- en koopwoningen met bijbehorende voorzieningen voor vitale en minder vitale ouderen die inspelen op de nieuwe regels van de financiering in de zorg en noodgedwongen verhuizing bij een zwaardere zorgvraag niet nodig maken. De bewonersbijeenkomsten vormen de volgende stap in de realisering van de projecten.

Tijdens de bijeenkomsten krijgen de deelnemers de geselecteerde locaties te zien. Deze locaties zijn samen met verantwoordelijk wethouder Kasper Gutter van de gemeente Medemblik in kaart gebracht. Alle locaties voldoen uiteraard aan de eisen van WoonGraag: dichtbij een zorgsteunpunt, nabij winkels en openbaar vervoer.

Ook wordt een eerste opzet van de plattegronden van de verschillende woningtypes getoond. Deze opzet is gebaseerd op de woonwensen en woonvoorkeuren die de deelnemers tijdens de inventarisatie van WoonGraag hebben uitgesproken. Zo krijgen de geïnteresseerden een eerste idee hoe hun woning er mogelijk uit gaat zien. Op basis van de eerste reacties worden de plannen aangepast en de indicatieve bouwkosten berekend. Ook wordt contact gelegd met omwonenden om ook hun wensen te betrekken in de locatie-uitwerkingen.

In de kernen Andijk en Wervershoof, waar onder ouderen ook veel interesse bestaat, wordt samen met de gemeente nog gezocht naar een locatie die voldoet aan de eisen van WoonGraag: dichtbij een zorgsteunpunt, nabij winkels en openbaar vervoer. Als die zijn gevonden wordt ook daar een bewonersbijeenkomst georganiseerd.

WoonGraag werkt volgens een intelligente totaalaanpak samen met ouderen aan het vraaggestuurd realiseren van passende huisvesting. Het gaat hier om zorgvoorbereide woningen waarin tot op hoge leeftijd fijn kan worden gewoond. WoonGraag begeleidt het gehele proces. Van het eerste initiatief tot oplevering. Indien gewenst helpt WoonGraag ook bij de verhuizing en de inschakeling van zorgondersteuning. In de ‘woonfase’ die hierop volgt biedt WoonGraag ondersteuning in de vorm van gebouwbeheer en inschakeling van welzijns- en gemaksdiensten die het wonen comfortabel maken.

Mocht u meer willen weten over WoonGraag of instromen in één van de genoemde projecten? Neem dan svp contact op met WoonGraag. Dit kan telefonisch of per email: 072-532 14 93 of info@woongraag.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…
Bewoners in het najaar van 2023 welkom in Het Grosthuis

Bewoners in het najaar van...

Het Noordhollands Dagblad besteedde op 6 december aandacht aan de bouw van Het Grosthuis in Grosthuizen. Het is de derde…
Senioren moeten niet te lang wachten met kleiner gaan wonen

Senioren moeten niet te lang...

Een zeer lezenswaardig artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 5 april 2022. Volgens Harry Wagendorp van de Grijze Ezel, het…