Skip to content
 

‘Duinzicht’ en gemeente Heiloo tekenen intentieovereenkomst voor woningbouw

 

‘Duinzicht’ en gemeente Heiloo tekenen intentieovereenkomst voor woningbouw

De eigenaren van Caravan- en Bungalowpark Duinzicht en wethouder Peter van Diepen hebben op 17 februari een intentieovereenkomst getekend voor een woningbouwontwikkeling op het voormalige vakantiepark aan de Westerweg in Heiloo.

Inbreilocatie
‘Duinzicht’ is een van de inbreilocaties in Heiloo. Sinds 2019 is namens de eigenaren door WoonGraag BV aan het plan gewerkt. Het gaat om 23 2- en 3 kamer sociale huurappartementen, een seniorenhof met 17 grondgebonden woningen, 12 2-onder-1-kap koopwoningen en 4 vrijstaande koopwoningen. De verwachting is dat er veel interesse zal zijn voor de woningen op de plek waar tot vorig jaar nog vakantie werd gevierd.

Gemeente Heiloo

In samenspraak met de gemeente Heiloo worden op deze locatie woningen gerealiseerd waarvan ook een fors deel sociale woningbouw. Een zeer gewenste ontwikkeling waar het college blij mee is”, aldus wethouder Peter van Diepen.

Planning
Het is de bedoeling dat eind maart de voorbereidingen voor het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan starten. Omwonenden zijn eerder geïnformeerd over dit plan. Binnenkort worden zij weer bijgepraat. De planologische procedure voor het bestemmingsplan start naar verwachting eind mei met de ter inzagelegging van een ontwerpbestemmingsplan herontwikkeling locatie Duinzicht.

Naastgelegen Parc Westerhoeve verkent ook de mogelijkheden voor woningbouw op hun terrein. Daar waar mogelijk zal worden samengewerkt.

Informatie
U kunt zich op de hoogte houden van de voortgang van het project door de website van WoonGraag te bezoeken: https://woongraag.nl/projecten/duinzicht/

Bovenstaande abeelding is een stedenbouwkundige schets van de locatie zoals getoond op bijeenkomst voor direct omwonenden in juni 2021.

Misschien vind je dit ook interessant

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…
Bewoners in het najaar van 2023 welkom in Het Grosthuis

Bewoners in het najaar van...

Het Noordhollands Dagblad besteedde op 6 december aandacht aan de bouw van Het Grosthuis in Grosthuizen. Het is de derde…
Senioren moeten niet te lang wachten met kleiner gaan wonen

Senioren moeten niet te lang...

Een zeer lezenswaardig artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 5 april 2022. Volgens Harry Wagendorp van de Grijze Ezel, het…