Skip to content
 

Feestelijke oplevering 24-uurs zorgaccommodatie voor jongeren

 

Feestelijke oplevering 24-uurs zorgaccommodatie voor jongeren

Op feestelijke wijze is op 7 mei de oplevering van een prachtige 24-uurs woonzorgaccommodatie aan de Chopinstraat in Alkmaar gevierd.

Het gebouw biedt individuele woonruimtes aan 13 onzelfstandige jongeren met een beperking. Alle appartementen hebben een eigen keukentje en badkamer. De gezamenlijke woonkamer heeft een grote keuken en een terras met uitzicht op Park De Oude Kwekerij. Het gebouw is volgens BENG normen gebouwd, elektrisch verwarmd en daarmee compleet gasloos. Ook liggen er zonnepanelen op het dak.

De locatie zal door RTS Vastgoed langdurig worden verhuurd worden aan zorgorganisatie Esdégé-Reigersdaal. Esdégé-Reigersdaal biedt professionele ondersteuning aan mensen met een verstandelijke of fysieke beperking.

Het complex is gerealiseerd door Van Wijnen Heerhugowaard. Zijlstra Schipper Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp.

WoonGraag heeft namens eigenaar RTS Vastgoed het projectmanagement voor de nieuwbouw uitgevoerd. Eerder verrichtte WoonGraag ook het haalbaarheidsonderzoek voor dit project.

Misschien vind je dit ook interessant

Woongroepen voor senioren komen niet van de grond

Woongroepen voor senioren komen niet...

Wooncoöperatie De Rijp en Stichting Victorie Wonen hebben van zich laten horen in een artikel in het Noord-Hollands Dagblad van…
Feestelijke oplevering 24-uurs zorgaccommodatie voor jongeren

Feestelijke oplevering 24-uurs zorgaccommodatie voor...

Op feestelijke wijze is op 7 mei de oplevering van een prachtige 24-uurs woonzorgaccommodatie aan de Chopinstraat in Alkmaar gevierd.…
Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Kijkdag woonzorgaccommodatie Esdégé-Reigersdaal

Toekomstige bewoners hebben op 11 december 2023 tijdens een ‘kijkdag’ een bezoekje gebracht aan hun toekomstige woonplek aan de Chopinstraat…