Skip to content
 

Hof van Wognum

 

Locatie

Het plan voor Hof van Wognum is tot stand gekomen na een animo-inventarisatie in 2013 in Medemblik, uitgevoerd door WoonGraag. Tijdens het onderzoek onder de senioren bleek dat er veel belangstelling was naar betaalbare, zorggeschikte woningen op centrumlocaties. De meeste ouderen spraken daarbij hun wens uit voor een huurwoning.

Van de locaties die in Wognum beschikbaar waren, had de locatie van de voormalige Hiëronymusschool de voorkeur: in het centrum, dicht bij een winkelcentrum, maatschappelijke voorzieningen en nabij twee zorgsteunpunten. Na de locatiekeuze heeft Breddels Architecten een plan gemaakt voor 26 grondgebonden en gestapelde huurwoningen in verschillende groottes.

Als stedenbouwkundige opzet is gekozen voor een hofje. De bewoners kunnen kiezen voor de collectiviteit maar ze kunnen ook meer individueel gericht wonen. De architectuur van het plan is karaktervol. Enigszins historiserend en gebaseerd op de architectuur van de ‘Amsterdamse School’ met gebruik van traditionele materialen en een duurzame detaillering.

Bekijk de tekeningen: situatie, gevels, begane grond, 1e verdieping.