Skip to content
 

Hof van Wognum

 

Locatie

Het plan voor Hof van Wognum is tot stand gekomen na een animo-inventarisatie in 2013, uitgevoerd door WoonGraag, onder de senioren van Medemblik. Uit de inventarisatie bleek dat er in Medemblik veel belangstelling was naar betaalbare, zorggeschikte woningen op centrumlocaties. De meeste ouderen spraken daarbij hun wens uit voor een huurwoning.

Van de locaties die in Wognum beschikbaar waren, had de locatie van de voormalige Hiëronymusschool de voorkeur van de geïnteresseerde senioren: in het centrum, dicht bij een winkelcentrum, een aantal maatschappelijke voorzieningen en nabij twee zorgsteunpunten. Na de locatiekeuze heeft Breddels Architecten een plan gemaakt voor 26 grondgebonden en gestapelde huurwoningen in verschillende groottes.

Als stedenbouwkundige opzet is gekozen voor een hofje waarbij de bewoners de keuze hebben om gebruik te maken van de collectiviteit maar ook meer individueel gericht kunnen wonen. De architectuur van het plan is karaktervol, enigszins historiserend en gebaseerd op de architectuur van de ‘Amsterdamse School’ met gebruik van traditionele materialen en een duurzame detaillering.

Bekijk de tekeningen: situatie, gevels, begane grond, 1e verdieping.