Skip to content
 

St. Joseph

 

Locatie

Het voormalige St. Josephhuis in Heemskerk deed decennialang dienst als verpleeghuis en kraamkliniek voor Heemskerk en omgeving. Stichting Woongroep St. Joseph, Stichting Goed voor Elkaar en eigenaar Stadsherstel Amsterdam zetten anno 2019 die zorgtraditie voort in de realisering van een locatie voor begeleid wonen en werken voor jongvolwassenen met een beperking.

Op de begane grond wordt een zorggerelateerde lunchroom gerealiseerd waar jongvolwassenen met een beperking gaan werken. Daarnaast zijn er verschillende ruimten voor dagbesteding. Op de 3 verdiepingen komen 16 tweekamerappartementen, aangevuld met gemeenschappelijke woonkamers.

WoonGraag heeft namens de initiatiefnemers de aankoop tender begeleid en het projectmanagement van de ontwerpfase gedaan. We voeren nu directie over de uitvoering van de herontwikkeling.

In het voorjaar van 2020 zijn alle nieuwe bewoners naar het St. Josephhuis verhuisd.

Eigenaar Stadsherstel Amsterdam heeft naar aanleiding van de opening een lezenswaardig artikel op haar website geplaatst over het vernieuwde St. Josephhuis. In het stuk komen initiatiefnemer Leo van Heijst (Stichting Woongroep St. Joseph) en Esther Duineveld (Stichting Goed voor Elkaar) aan het woord.

Voormalig ziekenhuis Sint Joseph opent haar deuren (link naar website Stadsherstel)
Voormalig ziekenhuis Sint Joseph opent haar deuren (pdf)